Een reactie plaatsen

The TV Station in gesprek met Geert Kimpen over Hypotheken/Banken

Geert Kimpen, schrijver van o.a. ‘De Kabbalist’, heeft n.a.v. zijn nieuwste boek een brief aan zijn bankdirecteur geschreven. Hij stelt daarin voor geen hypotheekrente en aflossing meer te betalen voordat er een eerlijk gesprek/debat plaatsvindt over de herkomst van het uitgeleende geld. Na zich uitgebreid in de materie verdiept te hebben kwam Geert tot de ontdekking dat het uitgeleende geld grotendeels ‘uit het niks’ komt. Geert pleit daarom, net als wij van The TV Station, voor een bredere maatschappelijke discussie over dit onderwerp. Zolang alleen hij het gesprek met zijn bank aan durft te gaan, waarvoor hulde, zal er nog weinig veranderen.

The TV Station heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ook al om een eerste reactie gevraagd, deze kwam echter telefonisch en was niet onderbouwd. We hebben de afspraak gemaakt om na afloop van onze verdere verkenningen (er volgen nog een paar items over dit onderwerp) 3 concrete vragen per mail te zullen voorleggen, de NVB zal daar vervolgens officieel op reageren.

In bovenstaand filmpje verschijnt een screenshot van het financieel dagblad over de dekkingsgraad van banken, hier vindt u het hele artikel:
http://fd.nl/beurs/columns/albert-roell/973994-1308/leverage-ratio-ofwel-botte-bijlen-hakken-niet
fd.nl is voor de meeste artikelen een betaalde site, wij kwamen echter zonder abonnement op die pagina via google, zie de link naar het fd.nl artikel bovenaan in deze zoekresultaten: Huup huup Barbatruc!

De excuusbrief van de Rabobank aan haar klanten inzake de Liborfraude vind je hier:
http://www.rabobank.nl/particulieren/lokalebanken/salland/nieuws/items/brief_over_libor_dossier_aan_leden_en_klanten

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: